Ibland blir det inte som man tänkt sig. Innan man ger sig ut på jakt målar man gärna upp olika dröm senarium som kommer hända. Men sällan slår dessa drömmar in.

Jag och min vän Daniel gav oss ut för att pyrscha dov på lördag kväll. Vi såg båda två en hel del hjortar men inget tycktes gå som vi tänkt oss. Det blev helt enkelt inga bra skjutlägen och vi fick tacka för oss. Men lite senare på kvällen skulle vi kolla av en liten markplätt som ligger enbit ifrån den andra. Vi började smyga och upptäcker ett gäng med grisar. Dom försvann in i en skogsdunge och vi beslutade att jag skulle sitta kvar där vi sett grisarna och Daniel skulle gå en sväng upp på toppen av höjden som marken består av. Efter bara nån minut ser jag en räv komma och leta föda. Han hittar de han letar efter och jag försöker smyga mig närmare. Men när middagen är uppäten sticker han iväg. Tusan mä! Jag som så gärna skulle vilja komma åt en räv. Har gjort många försök att locka in räv men turen har aldrig fallit på mig.

Jag får ett sms av Daniel att det va lungt uppe på höjden och att han går neråt. Det går nån minut till och då ser jag räven komma ut igen, denna gången mycket närmre och han går rakt mot mig. Jag slänger iväg ett sms till Daniel för att få honom att stanna kvar där uppe så han inte skrämmer räven. Resten händer på bara några sekunder. Mobilen åker ner i fickan, bössan upp, får in honom i kikaren. Han fortsätter rakt mot mig. Nu är den nära. Tror jag viskar lätt ”vrid upp dig da”. Han gör som jag säger och jag skjutet i samma sekund. Räven lägger sig och pulsen rusar iväg. Den där lilla räven gav mig så mycket puls att jag står och bara glor när Daniel kommer ner.

Han skrattar till lite och säger grattis. Men i samma stund som skottet gick stod visst Daniel och tittade på ett tiotal grisar som satte rejäl fart när jag sköt såklart. Han trodde att jag hade fått en gris ut på åkern och blev mäkta förvånad när han såg att det va en räv. Men båda va nöjda och glada med kvällen med ca 20 dov obsar och en räv mindre på marken. Räven, vackert och listigt vilt det där!