Ett litet brunt huvud dyker upp i det blickstilla vattnet och träffs utav dagens sista solstrålar. Det är en vacker kväll i april och vi glider sakta ned den lilla älven. Fåglarna kvittrar och berättar att nu är våren här.

Plötsligt syns vågorna från den karakteristiska plogen i vattnet och en till bäver dyker upp. Och ännu én. Bonnie ligger helt fram i båten och kollar in i kikarsiktet. För att inte riskera skjuta en dräktig hona försöker vi bedöma vilken utav bävrarna som ser minst ut. Då dyker plötsligt en till bäver upp strax intill båten. Vi ligger helt still i vattnet och inser att vi har bävrar åt alla håll och det kommer inte ta många minuterna innan vi är upptäckte. Ett varningsplask hörs, men trots detta håller bävrarna sig fortfarande inom räckvidd. Dock är de numera skeptiska tills att kliva upp på land och efter två timmar med spänning rundar vi av kvällens jakt.

Nästa dag är Bonnie taggad. Den nyblivna jägaren har kört närmre 40 mil med förhoppningen att få fälla sitt allra första vilt. Och denna kvällen går allt vår väg. En mindre bäver kliver upp på land och skottet går. Perfekt träff!

Lyckan att fälla sitt första vilt…